Dorn-Methode bij rugklachten - DMC Massage

Ga naar de inhoud

Dorn-Methode bij rugklachten

Therapieën
Alternatieve behandeling  binnen praktijk Dutch massage company
Dorn methode.
  • De Dorn methode is ontwikkeld door Dieter Dorn in Duitsland en is daar een bewezen en geaccepteerde behandelwijze. Nadat Dieter door een boer uit een naburig dorp met een eenvoudige behandeling (met een duimdruk) van zijn spit afgeholpen werd, heeft hij zelf deze methode verder ontwikkeld. Zijn lijfspreuk werd:
Ein kranken rücken soll mann drücken
Dorn methode: behandeling
De basis van de Dorn-behandeling bestaat uit het onderzoeken en zonodig corrigeren van beenlengteverschil. Bij een beenlengteverschil ontstaat bekken scheefstand en hieruit ontstaan vaak verschuivingen van wervels. In tegenstelling tot andere methoden waarbij men het korte been kunstmatig langer probeert te maken (door zooltjes of hakverhoging) wordt bij de Dorn-correcties het lange been korter. Hierna worden het bekken en de wervelkolom gecontroleerd en indien nodig naar een natuurlijke stand teruggebracht. Door scheefstand van één of meerdere wervels worden zenuwen die uittreden belemmerd in hun functie en kunnen pijn verookzaken. Bij de Dorn methode wordt geprobeerd een optimale ruimte in de wervelkolom te creëren, waardoor de spinale zenuwen ongestoord hun werk kunnen doen.

Beenlengte verschil bij dorn-methode
heup corriectie
Wanneer kan de Dorn methode worden ingezet
De Dorn methode kan allereerst worden ingezet bij klachten van het bewegingsapparaat. Daarnaast kan de Dorn methode worden ingezet bij een scala aan klachten die kunnen voortkomen uit wervel- en bekkenscheefstand.
De Dorn methode kan bijvoorbeeld worden ingezet bij:
  • (Lage) rugpijn
  • Ischias, lumbago (spit)
  • Scoliose
  • Bekkeninstabiliteit
  • Hoofdpijnen en migraine
  • Nek- en schouderklachten
  • Spijsverteringsklachten
  • Menstruatieklachten
Beenlengteverschil
Beenlengteverschil komt zeer veel voor en kan ontstaan doordat de kop van het bovenbeen uit de heupkom schuift. Dit kan het gevolg zijn van een verkeerde houding. Bijvoorbeeld bij zittend werk waarbij men veel met de benen over elkaar geslagen zit of bij veelvuldig of langdurig autorijden. Maar ook een val (bijvoorbeeld van een paard), “vertillen” of een misstap kunnen hiertoe leiden.

Tijdens een stoelmassage behandeling op het werk maken we regelmatig gebruik van deze mooie techniek om het bekken te corrigeren.
Op de Dinsdag en Vrijdag geef ik klacht gerichte behandelingen bj Massage de Stoepen in Assen.
Daar pas ik ook deze techniek toe om rugklachten te verminderen.
U kunt mij ook een MAIL sturen om een afspraak in te plannen

Het is een korte en vriendelijke anvulling om weet met twee benen op de grond te staan.
beenlengte verschil
massage olie
Dorn-Breus massage
Zowel bij de breuss massage als de dorn behandeling is St. Jansolie de te gebruiken olie. De verwarmde olie helpt bij het soepel maken van de tussenwervelschijven en verminderen van de spierspanning. De Dorn therapie is een  zachte en vriendelijke manier voor  het terugbrengen van wervels en gewrichten in hun ideale standie. Door het combineren van de Breuss massage met de Dorn methode draagt deze behandeling zorg voor een vollediger verbetering van de gewrichten en de ruggenwervelpositie.
Terug naar de inhoud